Afis Costica Dafinoiu Campionii Romaniei 150dpiProiectul "Campionii României" debutează la Brăila. Invitat: medaliatului cu bronz la J.O. de la Montreal (1976), boxerul COSTICĂ DAFINOIU

Așa cum ați putut afla din presa națională și din numeroase alte prezentări din spațiul public sau de internet, Ministerul Tineretului și Sportului a lansat pe 24 noiembrie a.c. programul național „Campionii României în școală, liceu și universitate”. Scopul acestui proiect este să se aducă în școli, licee și universități personalități sportive românești care vor prezenta importanță sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă a tinerilor dar și pentru a inspira campionii de mâine (mai multe amanunte pe www.campioniiromaniei.com .

Proiectul este o inițiativă națională a Ministerul Tineretului și Sportului, aplicată pe plan local prin intermediul structurilor subordonate acestuia: Direcții Județene pentru Sport și Tineret și Cluburi Sportive departamentale. Accesul în unitățile școlare se face sub supervizarea Inspectoratelor Școlare Județene, în baza protocolului comun semnat de M.T.S. și Ministerul Educației Naționale, nr.10720/07.11.2017//11735/14.09.2017.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Sport Brăila are onoarea de a anunța debutul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate” la nivelul județului Brăila, în ziua de joi, 07.12.2017, de la ora 14.00, la Școala Gimnazială "George Coșbuc" (nr.20). În fața elevilor va fi prezentat dar și prezent medaliatul cu bronz (box) la Olimpiada de la Montreal (1976), maestrul emerit al sportului Costică Dafinoiu. Copii vor avea ocazia să cunoască o mare personalitate a boxului îndrăgită de publicul brăilean cu o poveste de viață extraordinară, un om care poate fi oferit ca model generațiilor viitoare.

Parteneri locali: Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Clubul Sportiv Municipal Brăila și Școala Gimnazială "George Coșbuc".

Organizator: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila