Direcția pentru Sport și Tineret Constanța a demarat implementarea proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate” cu ocazia sărbătoririi a 139 de ani de la revenirea Dobrogei la România. Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu DJST Constanța, Consiliul Județean Constanța, Primăria Constanța, Federația Sportul pentru Toți, F.E.F.S Constanța au organizat în data de 11 noiembrie 2017 „Crosul Dobrogei” unde au participat aproximativ 2000 de elevi, profesori, studenți de la Universitatea Ovidius, împreună cu domnul Ilie Floroiu, președinte al Clubului Sportiv Farul Constanța, multiplu campion național la atletism, domnul Emil Dumitru, fost baschetbalist de mare performanță al Constanței și domnul Nicu Dobre, președintele Federației Române de Oină.constan1

Prima acțiune inițiată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași împreună cu Iordache Dumitru, medaliat la Campionatul European juniori tir glonț, cu aur în 2015 și cu bronz in 2016, deținătorul a două recorduri mondiale și cu mari șanse de a se califica la Olimpiada Tokyo 2020, a avut un real succes în rândul elevilor de la Liceul Garabet Ibrăileanu din Iași, tinerii bucurându-se de o demonstrație de tir sportiv, având ocazia să cunoască mai multe despre acest sport prin interacțiunea cu campionionul Iordache Dumitru.iiasi1

Născută pe 7 octombrie 1979, la Constanţa, Simona Amânar a  început să facă gimnastică la 6 ani, reușind să obțină nu mai puțin de şapte medalii olimpice şi zece medalii la Campionatele Mondiale, și să înscrie săritura Amânar în  istoria gimnasticii, aceasta fiind una dintre cele mai grele sărituri din gimnastica feminină până la ora actuală.

Primul aur individual l-a obținut la Mondialele de la Sabae, în 1995, urmând ca un an mai târziu, la Atlanta, să devină campioană olimpică la acest aparat. De șase ori campioană europeană și de tot atâtea ori campioană mondială, Simona este deținătoarea celui mai mare număr de medalii la nivel internațional din gimnastica feminină românească, respectiv 29 de medalii. Palmaresul său impresionant este încununat de obținerea celor două titluri  olimpice la individual compus și pe cel împreună cu echipa la Jocurile Olimpice de la Sydney în anul 2000. 

După retragerea din activitatea competițională, Simona Amânar continuă să fie aproape de sportul care i-a oferit cele mai frumoase momente din carieră, obținând un doctorat pe tema săriturii Amânar la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara având specializarea de asemenea și de arbitră de gimnastică.

Simona Amanar agerpres

23755355 545571052458477 8069663230971875900 n a avut loc miercuri, 15 noiembrie 2017 la Școala Profesională Paul Bănică din Targoviște împreună cu Filip Georgiana, vicecampioană europeană de seniori, vicecampioană europeană de seniori cu echipa, medaliată la turnee internaționale, multiplă campioană națională la lupte.

 

La Campionatele Mondiale de Kaiac-Canoe pentru juniori şi tineret de la Bascov (Argeş) medaliile sportivilor români în ultima zi de concurs sunt:
Bronz K4 U23 Masculin - 500 m: Cosmin Lulciuc, Răzvan Albişoru, Aurelian Ciocan, Sorin Cical
Argint K2 Jun Feminin - 500 m: Laura Pleşca, Adrieana Mihai
Argint C2 U23 Masculin - 500 m: Cătălin Chirilă, Constantin Dîba

Ministrul Dunca a felicitiat sportivii și colectivele tehnice.

La această acțiune pilot a avut loc întâlnirea primului român medaliat olimpic la judo, domnul Mircea Frățică, cu elevii Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, unde aceștia s-au bucurat și de o demonstrație de judo.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Bihor, sub înaltul patronaj al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale, iar alături de invitatul nostru special se aflau: domnul Calin Hotupan, inspector sport ISJ Bihor, domnul Răzvan Puia, consilier prefect Bihor, domnul Iulius Timar, director Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea și domnul Victor Mihalcea, comentator sportiv.

IMG 5333

La invitația Federației Române de Ciclism ministrul Dunca a dat startul la Cristian Grand Prix.

"Felicit Federatia Romana de Ciclism pentru că a reuşit să depăşească problemele financiare şi să reintre în normalitate. Implicarea pentru sport şi determinarea de care echipa de conducere a dat dovadă ar trebui să fie un exemplu pentru multe federații.Sunt convins că în câțiva ani ciclismul românesc va deveni o forță", a declarat ministrul Marius Dunca.

Direcția pentru Sport și Tineret Satu Mare a dat startul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate”!

200 de elevi din cadrul Liceului cu Program Sportiv Satu Mare s-au bucurat de întâlnirea cu scrimera Simona Pop, campioană olimpică la spadă cu echipa, la Jocurile Olimpice de vară de la Rio din 2016, originară din Satu Mare.

Satu Mare 022

Campionatul Mondial de Kaiac-Canoe Under 23 se desfășoară pentru prima oară în România, în perioada 27-30 iulie, la Complexul Sportiv Național Bascov, județul Argeş. Aici peste 1300 de sportivi din 60 de tari se vor lupta pentru titlurile de campioni mondiali.

Ministrul Marius Alexandru Dunca a participat alături de autoritățile locale și reprezentanții internaționali și naționali ai federației la deschiderea oficială a Campionatului și a transmis un mesaj de încurajare sportivilor "Mult succes tuturor participanților!"

Ministerul Tineretului și Sportului lansează vineri, 24 noiembrie, ora 10:00 la Palatul Victoria, proiectul „Campionii României în școală, liceu și universitate”!

„Campionii României în școală, liceu și universitate” își propune să aducă în școli, licee și universități, personalități sportive, modele ale sportului românesc care sub egida motto-ului „Inspirăm campionii de mâine”, să contribuie la formarea unei generații de tineri activi, responsabili, implicați civic și social.

Sub egida motto-ului „Inspirăm campionii de mâine”, acest proiect este menit să readucă sportul românesc în sfera de interes a generației tinere, iar modelul de performanță sportivă al acestor sportivil poate constitui motivația și sursa de inspirație pentru viitorii campioni ai României.

inspiram campionii de maine

Marţi, 01 august 2017 Delegaţia României prezentă la Jocurile Francofoniei a fost felicitată de ministrul Marius Dunca, care i-a întâmpinat la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Salonul Prezidenţial.

România a obţinut la ediţia Jocurilor Francofoniei din acest an 31 de medalii, din care 8 de aur, 9 de argint şi 14 de bronz.